Mandoliini, jouhikko, ukulele ja 2-rivinen haitari samassa kuvassa

Avoin ryhmäopetus

Avoimen osaston opetukseen osallistuminen edellyttää jatkossa oppilaan tai alaikäisen oppilaan huoltajan jäsenyyttä Käpylän Musiikkiopiston Kannatusyhdistys ry:ssä. Ilmoittautuessasi opetukseen ilmoittaudut samalla yhdistyksen jäseneksi, ellet ole jo jäsen. Mikäli oppilaaksi ilmoitetaan alle 18-vuotias, kannatusyhdistyksen jäseneksi ilmoittautuu huoltaja. Jäsenyys ei velvoita mihinkään. Yhdistyksen jäsenmaksu 20 € peritään ensimmäisen lukukausimaksun yhteydessä. Osallistuessasi useampaan ryhmään, tai sekä avoimeen ryhmä- että yksilöopetukseen maksat jäsenmaksun vain kerran. Jäsenyydellä pyrimme varmistamaan edullisen ja laadukkaan avoimen opetuksen jatkumisen.

Käpylän musiikkiopiston avoin ryhmäopetus tarjoaa mahdollisuuden harrastaa musiikkia yhdessä muiden kanssa. Avoin ryhmäopetus on suunnattu pääsääntöisesti aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille, ja ryhmiä löytyy sekä aloittelijoille että edistyneemmille harrastajille. Soitinkohtaisten ryhmien lisäksi tarjolla on kuoroja ja erikokoisia yhtyeitä.

Käpylän musiikkiopistossa avointa ryhmäopetusta on erityisesti kamu- eli kansanmusiikkilinjan tarjonnassa. Ryhmässä tapahtuva oppiminen ja yhdessä musisointi istuu luontevasti kansanmusiikkiin ja sen pedagogiikkaan. Syksystä 2023 alkaen myös peruslinja tarjoaa avointa ryhmäopetusta, kun uutuutena aloittaa orkesterisoittimien Encore -orkesteri aikuisille, missä voi verestää vanhoja soittotaitojaan jousisoittimissa ja puhaltimissa.

Kamulinjan soitinryhmissä on tavallisimmin 5–8 oppilasta, ja lauluryhmissä oppilaita on usein enemmän. Käpylän pelimannit -orkesteriin osallistuu useita kymmeniä harrastajia. Ryhmien opetuksessa korostuu korvakuulolta ja näyttämällä oppiminen, mutta myös nuotteja käytetään oppimisen tukena. Musiikin teoriaa avataan tai kerrataan tarvittaessa ja tapauskohtaisesti.

Tutustu sivustollamme kuluvalla lukuvuodella tarjolla oleviin ryhmiin, ja ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.

Itselle sopivaa ryhmää voi etsiä kuvausten perusteella. Esittelyteksteissä pyritään avaamaan ryhmän taitotasoa ja tavoitteita lyhyesti. Jos sopivaa ryhmää tai instrumenttia ei löydy, ota yhteyttä: . Joskus uusia ryhmiä voidaan perustaa myös kiinnostuksen mukaan, jos kiinnostuneita löytyy riittävästi.