Mandoliini, jouhikko, ukulele ja 2-rivinen haitari samassa kuvassa

Avoin ryhmäopetus

Käpylän musiikkiopiston avoin ryhmäopetus tarjoaa mahdollisuuden harrastaa musiikkia yhdessä muiden kanssa. Avoin ryhmäopetus on suunnattu pääsääntöisesti aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille, ja ryhmiä löytyy sekä aloittelijoille että edistyneemmille harrastajille. Soitinkohtaisten ryhmien lisäksi tarjolla on kuoroja ja erikokoisia yhtyeitä.

Käpylän musiikkiopistossa avointa ryhmäopetusta on erityisesti kamu- eli kansanmusiikkilinjan tarjonnassa. Ryhmässä tapahtuva oppiminen ja yhdessä musisointi istuu luontevasti kansanmusiikkiin ja sen pedagogiikkaan. Syksyllä 2023 myös peruslinja tarjoaa avointa ryhmäopetusta. Uutuutena aloittaa orkesterisoittimien Encore -orkesteri aikuisille, jossa voi verestää vanhoja soittotaitojaan jousisoittimissa ja puhaltimissa.

Kamulinjan soitinryhmissä on tavallisimmin 5–8 oppilasta, ja lauluryhmissä oppilaita on usein enemmän. Käpylän pelimannit -orkesteriin osallistuu useita kymmeniä harrastajia. Ryhmien opetuksessa korostuu korvakuulolta ja näyttämällä oppiminen, mutta myös nuotteja käytetään oppimisen tukena. Musiikin teoriaa avataan tai kerrataan tarvittaessa ja tapauskohtaisesti.

Tutustu sivustollamme kuluvalla lukuvuodella tarjolla oleviin ryhmiin, ja ilmoittaudu mukaan Eepoksessa.

Itselle sopivaa ryhmää voi etsiä kuvausten perusteella. Esittelyteksteissä pyritään avaamaan ryhmän taitotasoa ja tavoitteita lyhyesti. Jos sopivaa ryhmää tai instrumenttia ei löydy, ota yhteyttä: . Joskus uusia ryhmiä voidaan perustaa myös kiinnostuksen mukaan, jos kiinnostuneita löytyy riittävästi.