Haku ja ilmoittautuminen

Käpylän musiikkiopiston opintoihin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella opiston Eepos-sivulla ennen opintojen alkua. Vuonna 2022 ilmoittautusmisajat ovat:

  • 4.–20.4.2022 kaikkien opiston nykyisten oppilaiden jatkoilmoittautuminen yksilö- ja ryhmäopetukseen
  • 23.4.–15.5.2022 ilmoittautuminen yksilöopetuksen oppilasvalintoihin
  • 2.5.2022 alkaen uusien oppilaiden ilmoittautuminen musiikkileikkikouluun, musiikkivalmennusryhmiin sekä aikuisten ja nuorten avoimeen opetukseen
  • 24.5.2022 uusien yksilöoppilaiden oppilasvalintahaastattelut
  • uusien yksilöoppilaiden valintapäätöksistä tiedotetaan 31.5.2022 mennessä

Yksilöopetukseen sekä peruslinjalle, kamulinjalle että suzukiopetukseen valitaan opiskelijat oppilasvalinnan kautta keväisin toukokuussa. Mahdollisille kesän aikana vapautuville oppilaspaikoille ja harvinaisempiin soittimiin järjestetään täydentävä haku elokuussa. Myös oppilasvalintoihin ilmoittaudutaan Eepoksessa. Tutustu Oppilaaksi hakevan oppaaseen ennen hakemista ja ilmoittautumista.

Muskareihin, lasten musiikkivalmennukseen ja avoimeen ryhmäopetukseen otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä, ja niihin on jatkuva ilmoittautuminen aina huhtikuusta seuraavan vuoden maaliskuuhun saakka. Ryhmiin pääsee mukaan siis myös kesken lukukauden, jos vapaita paikkoja löytyy. Ryhmien ajantasainen paikkatilanne näkyy ilmoittautumislomakkeella.

Avoimeen yksilöopetukseen ilmoittaudutaan myös Eepoksessa erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Tarjolla olevat soitinvaihtoehdot vaihtelevat lukukausittain.

Lyhytkursseille voi ilmoittautua kunkin lyhytkurssin omalla ilmoittautumislomakkeella aina kurssin alkuun saakka. Kurssipaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Syyslukukauden lyhytkurssit julkaistaan elo-syyskuussa ja kevätlukukauden lyhytkurssit joulu-tammikuussa lyhytkurssien sivulla.